Bröllopsfotograf i Piteå, Norrbotten

En magisk dag fylld av kärlek.

Jag vill skapa en berättelse om er dag i en dokumentärt avslappnad stil med mycket känsla och närhet där er kärlek står i fokus. 

Dokumentär stil betyder att jag fotograferar ert bröllop precis som det är. Alla unika ögonblick. Känslor. Värme. Närhet. Intimitet. Allt fångas på ett genuint och naturligt sätt. Era känslor precis så som bara ni känner.

Jag vill berätta er kärlekshistoria i bilder. Jag vill skapa magi! 


Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

Avslappnat

Var inte oroliga att det blir stelt. Vi kommer ha en rolig stund med mycket skratt och bus. Och jag har mina knep för att ni ska känna er avslappnade så bilderna blir sådär magiska och naturliga. Så hos mig blir det inte poserat och stelt utan jag älskar att få fånga er närhet på ett ärligt och genuint sätt. Mitt fokus är på er och jag hjälper er känna er bekväma och glömma kameran. 

Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

Personligt

Jag kommer skildra er och det som är unikt för er. Er närhet. Er känsla. Er kärlek. Det är er stund och jag kommer göra stunden personlig och minnesvärd för er.

Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

Väl utvald plats för er

Er magiska plats för fotograferingen kommer jag välja med omsorg. Jag tittar mycket på ljuset och hur platsen ser ut på bild. Och ni får givetvis ha önskemål om ni har någon favoritplats som betyder mycket för er. 

Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

"Vår bröllopsdag bjöd på regn och vattenpölar, men fotona vi fick går bara att beskriva med ett ord, MAGISKA! Hon lyssnade på vår önskan om enkelhet och om bilder tagna "oposerat". magi. En fantastisk människa, vilket gjorde att hon kändes som en i familjen. Stort tack för att du var med oss i Höganäs."

Malin & Erik

Välkomna hit!

Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

En glad & kreativ fotograf med fokus på det naturliga & genuina

Det här är alltså jag, Charlotte, och jag har precis flyttat från Skåne till Piteå i Norrbotten. Och jag älskar det! Känns som jag hittat hem. Älskar att vara i skogen, vid sjön och havet då det ger mig massor av energi!

Jag har jobbat som bröllopsfotograf sedan ett par år tillbaka och jag tar endast ett par enstaka bröllop varje år just för att ge er den bästa upplevelsen och för att kunna ge er all fokus och support inför och efter er stora dag.

Hur är jag som fotograf?

Jag gillar det enkla, det äkta och det okonstlade och jag sätter stort fokus på att få er att visa era känslor på ett naturligt sätt. Jag kommer göra allt jag kan för att ni ska slappna av och känna er trygga och jag kommer locka fram er personlighet på bästa sätt. Det blir inga stela och obekväma poser och inget titta stelt i kameran. Ni kommer få kramas och pussas och bara gosa in er i varandra, busa och bara vara ni. Jag kommer hjälpa er med små uppgifter och ledord för att ni ska känna er bekväma och avslappnade. Jag dokumenterar era små, unika ögonblick och när ni ser tillbaka på era bilder vill jag att ni ska beröras och minnas stunden med kärlek och värme. Jag vill skapa er de vackraste minnena.   

Och så här jobbar jag

Ni springer barfota i gräset, kanske med ett paraply i handen med solen lurande bakom träden, eller så är vi mitt i skogen, vid stranden eller vid någon mysig dunge någonstans. Oavsett var vi är och hur vädret än är så lovar jag er att vi kommer ha en fantastisk stund tillsammans. Och jag lovar att det blir naturligt, oposerat, avslappnat och romantiskt och ni får kramas, pussas och busa med varandra precis hur mycket ni vill. Stunden är er och jag är där för att föreviga den med era ovärderliga ögonblick tillsammans.

Jag är er fotograf, er trygga punkt och er vän och vi kommer skapa dessa minnen tillsammans.

Jag vill att ni ska minnas tillbaka på den här stunden som ett varmt och underbart minne som var fyllt av glädje och värme och det spelar ingen roll om det går fem, tio eller tjugo år, utan känslan från er dag kommer ni påminnas om när ni ser tillbaka på bilderna.

Så låt mig få skapa dessa bilder åt er och ni kommer för evigt minnas dofterna, värmen, känslorna och er kärlek från er dag. 

Så, är ni det rätta paret för mig?

 1. Spontana ögonblick med mysiga kramar och pussar? 
 2. Ni vill ha en avslappnad och rolig fotografering som blir ett varmt minne för livet? 
 3. Helt okej med att era kläder eventuellt skulle råka bli lite smutsiga och blöta? 
 4. Känslan är viktigare än stela poser och att håret ligger helt perfekt?
 5. Att regn betyder tur och lycka som uppmanas till en härlig spontanitet och mysig fotografering även om man kan bli lite blöt?
 6. Barfota eller gummistövlar istället för högklackat vid fotografering i det höga gräset, vid stranden eller i skogen?

Svarade ni JA på någon av dessa frågor? 

Oh yay! Då är ni det perfekta paret för mig! Skicka mig en bokningsförfrågan så träffar jag er gärna på en fika, så jag får höra allt om er och er planering. Ni vet väl att jag älskar att fika? 

MINA 3 BÄSTA TIPS

Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

Förberedelser

Timmarna innan vigseln är fylld av längtan, nervositet och glädje och kanske stunden tillbringas med nära och kära. Den förväntan och glädje som ni känner då är magisk och det syns verkligen på bilderna efteråt! Jag kommer finnas där i bakgrunden och se till att få allt på bild. Och jag passar även på att ta lite bilder på era ringar, blommor, kläder och skor men framför allt er. Så, ta med mig med på detta! Jag älskar förberedelser. Och jag lovar att det är en fantastisk stund att få dokumenterad och minnas tillbaka till. 

Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

First look

Vill ni prioritera en lugn och kärleksfull stund bara ni innan vigseln börjar? Jag är då med och dokumenterar och ni får en mysig stund helt ensamma, nja nästan ensamma för jag är ju med. Men jag lovar att ni knappt kommer märka av mig. Ni ska bara njuta av stunden för den är verkligen speciell och det är ett magiskt minne att se tillbaka på!


Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

Golden hour

Fotografering i MAGISKT vackert, gyllene sken, the golden hour. Ni smyger ut efter middagen för en kortare porträttsession i det magiska ljuset. Ni får ett tillfälle att bara smälta allt som hänt under dagen och vara ensamma en liten stund. Skulle det vara mulet eller regnigt så kan vi hitta på något annat roligt, t ex fotografering med tomtebloss eller konfetti. 

"Du var så självklar på vår dag och nu kommer vi kunna titta på vackra bilder och minnas denna underbara dag för evigt."

- Johanna & Dick
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

Vi har bestämt oss! Vi vill boka! Men vad händer nu?

Vårt möte & parfotografering

När vi bokat så börjar mitt arbete inför er bröllopsdag. Jag tar endast ett par enstaka bröllop varje år, just för att ge er den bästa upplevelsen. Ni kommer få ett avtal på det paket ni vill boka samt en bokningsfaktura på 20 % av ert valda paket. Därefter träffar jag er gärna på en fika för att få lära känna er lite mer och för att ni ska känna er i säkra händer under er bröllopsdag. Vi går då igenom er dag samt era önskemål och förväntningar. Efter vår fika tar vi en kortare parfotografering, så ni får ni testa att stå framför kameran. Och när bröllopsdagen äntligen är här kommer vi känna oss trygga i varandras sällskap och det skapar de bästa förutsättningarna för avslappnade och naturliga bilder.


Planering & fotoplatser

Efter vårt möte börjar min planering inför ert bröllop. Jag kommer behöva ta del av ert planerade schema, eventuella önskemål mm. Allt för att skapa er fantastiska bilder från er dag.

Vi håller så klart kontakten hela tiden, ni har obegränsad mejlkontakt och support med mig. Om ni önskar får ni givetvis ringa mig när ni behöver. 

Jag finns här för er och hjälper er hela vägen om ni behöver tips eller råd. Två veckor innan bröllopet betalar ni er slutfaktura hos mig, detta för att ni ska kunna släppa allt sånt efter bröllopet och bara njuta av bilderna.


Er stora dag

Er dag är här, äntligen! Förutom magiska bilder vill jag att ni ska känna er avslappnade och trygga med mig. Jag kommer göra allt för att se till att ni känner er trygga och bekväma, jag finnas där för er. Under fotograferingen kommer jag locka fram era äkta känslor och fånga er precis så som ni är och ni ska bara njuta av ögonblicket och varandra.

Ni ska ha er allra bästa dag och mitt fokus är att föreviga era ovärderliga stunder, små som stora, och minnas er dag med kärlek och glädje.


Väntan på bilder

Direkt när jag kommer hem från ert bröllop börjar hela min process med era bilder. Först och främst kommer jag säkra era bilder på flera hårddiskar för att därefter påbörja ert urval av era allra bästa bilder. Dagen efter bröllopet får ni ett litet tjuvkik på 5-10 bilder. Bilderna får ni använda hur mycket ni vill och dela med vänner och familj. Cirka 8 veckor efter ert bröllop levereras era utvalda, redigerade bilder via ett digitalt galleri. Större delen av leveransen levereras i färg, men eftersom jag älskar svartvita bilder kommer jag välja ut en del som jag tycker gör sig allra bäst i svartvitt.  

Jag visar gärna upp alla fina bröllop på mina sociala medier och hemsida, men vill ni inte detta så är det bara att säga till så löser vi det.

Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

"Vi är så glada att vi valde dig som bröllopsfotograf. Varken bilderna eller bemötandet kunde ha varit bättre. Tusen tack för att du kom och förevigade vår dag på bästa möjliga sätt."

Ellinor & Ragnar

Bilderna däremellan..... så vackert

Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

FAQ

Vart finns du?

I Piteå och tar bröllop även i Luleå, Boden, Arvidsjaur med omnejd. Resa ingår i de större paketen.

Avtal & ångerrätt

Om allt känns bra för både er och mig så skickar jag ett avtal med det paket ni valt samt så får ni tillgång till min bröllopsguide som är fylld med tips och information.

Ni godkänner avtalet genom att betala in bokningsavgiften på 20 % (bokningsavgiften återbetalas ej vid avbokning). Resterande summa betalas 2 veckor innan bröllopet.

Ni har rätt att ångra er bokning inom 14 dagar, enligt ångerrätten, och få full återbetalning. Därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar.

Hur många bilder får vi?

Antalet bilder ni får varierar beroende på vilket paket ni valt. I de större paketen blir det oftast cirka 50 bilder/timme.

Bilderna kommer redigeras i en blandning av färg och svartvitt och levereras alltid som högupplösta jpg. Jag levererar aldrig RAW-filer. 

Ni har fri användningsrätt på era bilder och de levereras  via ett personligt webbgalleri. 

Vad gör vi om det blir dåligt väder?

Ja vädret kan vi ju inte styra över, så försök att inte oroa er för det. Jag lovar att vi kommer skapa underbara bilder oavsett. Om det är lite molnigt gör absolut ingenting utan det är bara positivt för fotograferingen. 

Vi kommer planera för en plan B ifall det skulle regna. Det kan vara någon fin plats under tak i närheten, men det går också bra att fotografera under paraply. Det blir mysiga och vackra bilder ändå! Men regn kan bli både effektfullt och fint på bild och jag har alltid olika paraplyer med som vi kan använda oss av ifall ni önskar det.

När ska vi boka?

Ju tidigare ni bokar desto bättre då jag endast tar emot några enstaka bröllop per år.

Skicka en bokningsförfrågan längre ner på sidan där ni får berätta lite mer om er och när bröllopet äger rum.

Jag återkommer så fort jag kan till er om ert datum är ledigt. Är datumet ledigt så bokar vi in er! YAY!

Vi känner oss obekväma framför kameran. Hur gör vi?

När vi träffas innan ert bröllop kommer vi göra en parfotografering så ni får testa på att stå framför kameran.
Jag kommer helt och fullt fokusera på er och få er så avslappnade som möjligt. Jag ger er lätta instruktioner och små mysiga uppgifter så det blir så naturligt som möjligt. Men framför allt ska vi ha roligt!

Det blir inga stela och obekväma poser och inget titta stelt i kameran, utan jag kommer locka fram era äkta känslor och fånga er precis så som ni är.

Om du blir sjuk, vad händer då?

För mig ska det väldigt mycket till att avboka ett bröllop och det har aldrig tidigare hänt.

Men om något osannolikt skulle inträffa så hjälper jag er gärna att hitta en annan fotograf. Jag har stort kontaktnät med många duktiga, professionella fotografer.

Har du en reservkamera samt back up?

Självklart! Jag har två kameror med fack för dubbla minneskort i båda. Jag har även ett flertal olika objektiv samt mängder av minneskort och ett flertal batterier. 

När jag kommer hem efter ett bröllop är det första jag gör att föra över bilderna på flera externa hårddiskar, så risken att något skulle hända är minimal. 

"Vi är såååå otroligt glada som fann dej och anlitade dej som vår bröllopsfotograf!"

Erika & Andreas
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

BRÖLLOPSPAKET - VAD SOM INGÅR


 • Obegränsad mejlkontakt och support
 • Min bröllopsguide fylld av tips & information inför ert bröllop
 • Bröllopsmöte över en fika i Piteå (ingår ej i paket Pion)
 • En mysig parfotografering i samband med vårt möte, ni får 5 bilder (ingår ej i paket Pion). Bilderna är både högupplösta och webbanpassade så ni kan använda dem fritt till framkallning och sociala medier
 • Bokningen gäller sammanhängande timmar
 • Ett litet tjuvkik dagen efter ert bröllop 
 • Efter cirka 8 veckor får ni alla era redigerade högupplösta bilder via ett webbgalleri

Pricing & Packages

Pion - 45 min

7.000

Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

Pion - 45 min

7.000

Endast bröllopsporträtt

Bröllopsguiden
Cirka 20 bilder
Reseersättning utanför Piteå tillkommer á 50 kr/mil

Syren - 1,5 h

10.000 kr

Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

Syren - 1,5 h

10.000 kr

Perfekt för borgerlig vigsel & porträttbilder

Bröllopsmöte
Mysig parfotografering (värde 4.500 kr)
Bröllopsguiden
Samtliga utvalda bilder (ca 70 styck)
1 st lyxig fine art print 30x40 cm
Resa ingår

Magnolia - 3 h

17.000 kr

Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

Magnolia - 3 h

17.000 kr

Perfekt för förberedelser, porträttbilder & vigsel

Bröllopsmöte
Mysig parfotografering (värde 4.500 kr)
Bröllopsguiden
Samtliga utvalda bilder (ca 150 styck)
1 st lyxig fine art print 30x40 cm
Resa ingår

Lavendel - 5 h

22.000 kr

Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

Lavendel - 5 h

22.000 kr

Perfekt för förberedelser, porträttbilder, vigsel & mingel

Bröllopsmöte
Mysig parfotografering (värde 4.500 kr)
Bröllopsguiden
Samtliga utvalda bilder (ca 300 styck)
1 st lyxig fine art print 30x40 cm
Resa ingår

Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur
Bröllopsfotograf Piteå Luleå Boden Skellefteå Norrbotten Umeå Arvidsjaur

Skicka er bokningsförfrågan


Så himla roligt att ni ska gifta er!!!


Fyll i formuläret för att skicka en bokningsförfrågan, så återkommer jag inom två dagar! Kom ihåg att kika i din skräppost ett par dagar efter din bokningsförfrågan, mitt svar kan ha hamnat där.

Du är självklart välkommen att kontakta mig på hej.momentsforyou@gmail.com vid frågor.


Ser fram emot att höra ifrån er!Fullbokad juni- september 2022.NU ÖPPET FÖR BOKNINGAR 2023

Kontaktinformationen och de personuppgifter ni lämnar här kommer att användas till att kontakta er i det ärende ni skrivit till mig om. Jag kommer inte lämna ut informationen till tredje part eller använda e-postadressen för reklamutskick. Ni kan när som helst begära att få dina/era personuppgifterna raderade.

Bilderna som tas av mig i mitt företag faller under konstnärligt skapande och är undantaget från GDPR. Ni har rätt att ångra er bokning inom 14 dagar enligt ångerrätten och få full återbetalning, därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar.

Följ mig på instagram
@momentsforyou.se